Hondenverzorging

  • Kijk de vacht van uw hond regelmatig na op de aanwezigheid van teken en vlooien. Tevens dient u regelmatig de vacht van uw hond te borstelen. Hoe dikwijls u de hond moet borstelen hangt af van verschillende factoren: een langharige hond moet quasi dagelijks geborsteld worden, een kortharige hond heeft genoeg aan een borstelbeurt per week. Heeft u problemen met de verzorging van de vacht van uw hond, ga dan even langs bij een bekwaam hondenkapsalon of hondentrimsalon. Zij kunnen u met raad en daad bijstaan als het over vachtverzorging gaat. Er zijn verschillende rassen die trouwens met de regelmaat van de klok bij een trimsalon langs moeten gaan voor een scheer-, knip- of plukbeurt. Ook dat is afhankelijk van het ras dat u heeft: bepaalde rassen moeten geplukt worden en mogen nooit geschoren worden, andere rassen moeten geknipt worden. Dit alles hangt ook weer af van het ras dat u heeft. De medewerkers van een kwaliteitstrimsalon kunnen u hiermee perfect verderhelpen. Op onze pagina "Trimsalons" vindt u alvast enkele goede adressen terug.
  • Controleer de oren van uw hond regelmatig. Teveel oorsmeer kan wijzen op allerhande problemen: oormijt, oorontstekingen, ... .
  • Knip indien nodig de nagels van uw hond. Nagels van een hond die veelal binnen zit, zullen niet natuurlijk afslijten - bij honden die vaak buiten komen slijten de nagels meestal vanzelf. Als de nagels te lang worden en u weet zelf niet tot waar u de nagels mag afknippen, contacteer dan zeker een trimsalon of uw dierenarts.
  • Zorg dat de ogen van uw hond netjes schoon zijn en veeg indien nodig gedroogd (oog)vocht weg met een doekje. Zo voorkomt u de vorming van korsten.
  • Kijk de vacht rond de anus van uw hond na om eventuele problemen met het onlasten te voorkomen.
  • De haren tussen de tenen van uw hond moet u ook regelmatig controlen: verwijder vuil en zorg er op die manier voor dat uw hond zich comfortabel blijft voelen. Als u regelmatig langsgaat in een trimsalon worden de haren rond en tussen de tenen ook regelmatig geknipt en proper gemaakt.
  • Verschoon uw hondenmand regelmatig: klop het hondenkussen uit en ververs regelmatig het dekentje of de kussensloop

Rashondenonline.be is goedgekeurd door de dienst Dierenwelzijn van de Vlaamse overheid als gespecialiseerde website.
Bezoek hier de website van de Dienst Dierenwelzijn
Bezoek hier de website Huisdierinfo

© Smart Site Solutions - Rashondenonline.be / Dogsonline.be 2024 - Algemene Voorwaarden - Privacy Policy - Cookie Policy